Новини



Дорогою у навчальний центр від приступу епілепсії помер черговий мобілізований


Чоловік, мобілізований на Закарпатті, помер від приступу епілепсії дорогою до навчального центру у Львівській області.


Про це 23 квітня повідомили у Закарпатському обласному ТЦК. «Сталась трагедія. По дорозі в навчальний центр у військовозобов’язаного стався епілептичний приступ. Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав “швидку допомогу”, однак медики не встигли. Висловлюємо співчуття родині та близьким», – зазначили в ОТЦК.

У центрі комплектування не розповіли, за яких обставин помер мобілізований, однак зауважили, що після його смерті у Закарпатському ОТЦК призначили службову перевірку. У Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону додали, що інцидент стався 23 квітня на Львівщині. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

«Попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 426-1 ККУ – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі. Наразі перевіряється факт можливого незаконного призову громадянина та ймовірної причетності до трагедії службовців Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки», – повідомили у спецпрокуратурі.

Своєю чергою, омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що загиблий, згідно з висновком ВЛК, був визнаний придатним до військової служби. «Наразі щодо ймовірного порушення прав людини я відкрив провадження. Ця ситуація надалі перебуватиме на моєму особистому контролі. Також мої представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини», – написав чиновник у Telegram.

Нагадаємо, це не перша смерть мобілізованого від цього захворювання під час війни. Як повідомляв ЗУНР, у лютому 2024 року 29-річний житель села Батьків Дубенського району на Рівненщині Ігор Мельник помер на третій день після мобілізації. Людолови схопили його прямо в лікарні, незважаючи на епілепсію.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?