Новини



Банда з участю правоохоронців під виглядом працівників ТЦК обкрадала ухилянтів на Львівщині


Працівники ДБР викрили на Львівщині банду, яка обікрала чоловіків, що хотіли незаконно перетнути кордон.

Організували злочинну групу двоє місцевих мешканців, які залучили до справи правоохоронця, військовослужбовця та сина судді Рівненського міського суду. Рекетири продали ухилянтам фальшиві документи про включення їх до системи «Шлях», а згодом під виглядом працівників ТЦК вимагали ще грошей за уникнення призову.

Як розповіли 10 квітня в ДБР Львівщини, наприкінці грудня до організаторів схеми звернулися двоє охочих потрапити до Європи. Організатори пообіцяли клієнтам внести їх як волонтерів до системи «Шлях», що дасть змогу законно перетнути кордон. Вартість цієї послуги вони оцінили у 15 тисяч доларів.

«Насправді зловмисники підробили ці документи. Також знаючи, що клієнти планують перевезти через кордон великі суми готівки, вони вирішили нажитись на них ще раз. 28 березня під час зустрічі у Львові чоловікам дали підроблені довідки про нібито включення їх до системи «Шлях» і наказали сідати в машину, яка довезе їх до кордону», – повідомили в ДБР.

Далі водій, який не був обізнаний зі злочинними планами, мав довезти чоловіків до визначеного місця в селі Ясниська Яворівського району. Там їх вже чекали інші спільники банди, перевдягнуті у форму працівників територіального центру комплектування.

«Перевіривши документи, чоловікам повідомили, що їхні довідки підроблені. Зловмисники пригрозили, що викличуть слідчо-оперативну групу, яка доставить їх до військкомату, звідки відправлять у зону бойових дій. Фальшиві працівники ТЦК повідомили, що чоловіки зможуть уникнути проблем із законом, якщо заплатять 20 тисяч доларів», – додали в ДБР.

Після отримання грошей рекетирів затримали правоохоронці. П’ятьом учасникам банди повідомили про підозру в організації вимагання, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 27 – ч. 4 ст. 189 ККУ). Двом організаторам також повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 5 ст. 190 ККУ). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?