Новини



П'ята частина українців в Польщі отримує мінімальну зарплатню


22% українців, які працюють в Польщі, отримують мінімальну зарплату – приблизно 3,2 тисячі злотих. Однак у перерахунку це 31 тисяча грн.

Компанія з працевлаштування Personnel Service опублікувала звіт «Барометр польського ринку праці». ін свідчить, що у польському управлінні соціального страхування станом на квітень 2024 року зареєструвалися 762,2 тисячі українців, це на 3% більше ніж торік.

«В українцях підприємці цінують насамперед низький мовний бар'єр, культурну близькість та швидку адаптацію. Ось чому працевлаштування людей з інших країн не є найкращим рішенням. Коли з'являється мовний бар'єр або великі культурні відмінності, все ускладнюється», – пояснює експерт ринку праці та засновник Personnel Service Кшиштоф Інглот.

У «Барометрі польського ринку праці» зазначають, що 22% українців, які працюють в Польщі, отримують мінімальну зарплату – приблизно 3,2 тисячі злотих, 37% українців заробляють від 3,2 до 4 тис. злотих нетто на місяць (після сплати податків), а 30% отримують від 4 до 5 тис. злотих нетто на місяць. Від 5 до 6 тис. злотих нетто отримує 7% українців, а понад 6 тис. злотих нетто – 4% працівників.

Згідно з даними Personnel Service, лише 6% українських працівників у Польщі обіймають керівні посади, 57% – посади середньої ланки, а 37% – нижньої ланки. У дослідженні йдеться, що зароблені в Польщі гроші українці відкладають і живуть скромно, більшість витрачає максимум тисячу злотих на місяць. Це можливо завдяки пільгам від роботодавців. Зокрема, це стосується транспорту та оренди житла.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?