Новини



Польські фермери припинили блокаду вантажівок в останньому пункті пропуску


У пункті пропуску «Гребенне – Рава-Руська» польській мітингарі розблокували рух для українських вантажівок.

Польські фермери, які протестують проти безмитної торгівлі ЄС та України, розблокували рух вантажівок на КПП, який сполучає Польщу та Львівську область. Оформлення транспорту та пропуск машин через кордон наразі відбувається у звичайному режимі. Про це повідомили 29 квітня у прес-службі Державної прикордонної служби України (ДПСУ). 

«Водночас на в’їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури. Даний вид вантажу може слідувати по території Польщі виключно в режимі транзиту», – повідомили у прес-службі ДПСУ.

Скільки поляки планують пропускати українські вантажівки, наразі невідомо. Нагадаємо, 5 квітня протестувальники вже частково розблокували рух вантажівок в пункті пропуску «Гребенне – Рава-Руська», хоча з 28 березня поляки не пропустили жодної вантажівки в цьому пункті пропуску.

До слова, «Гребенне – Рава-Руська» залишався єдиним КПП, на якому поляки продовжували блокувати рух вантажівок. Нещодавно протестувальники розблокували пункт пропуску«Дорогуськ–Ягодин», де акція тривала з 9 лютого 2024 року.

Зазначимо, польські фермери з листопада 2023 року з перервами блокували кордон з Україною, тимчасово не пропускаючи ні вантажівки з українським збіжжям, ні автобуси, ні військову допомогу для ЗСУ. Причиною такого блокування став протест проти рішення Євросоюзу продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?