Новини



У Чернівцях ТЦК розклеює на парканах "проскрипційні списки" ухилянтів


Днями у соцмережах та пабліках міста з'явились фото специфічних наліпок на парканах та дверях житлових будинків чернівчан.


На друкованих наліпках, які мають однакову форму та зміст, йдеться про те, що чоловіка, ім'я, прізвище та по батькові якого вписано від руки, розшукує Чернівецький міський ТЦК.

Як повідомили  у службі зв'язків з громадськістю Чернівецького обласного ТЦК, такі "повідомлення" дійсно отримують ті військовозобов’язані, які не прибули в ТЦК для уточнення військово-облікових даних, ухиляються від призову на військову службу під час мобілізації. Наліпки залишають представники ТЦК та СП, а також члени органів місцевого самоврядування, які проводять заходи оповіщення.

Таким чином ТЦК та СП нібито просто нагадує громадянам про те, що захист Вітчизни є обов’язком, який потрібно виконувати. А також про відповідальність за ухилення від виконання від призову на військову службу під час мобілізації.

Нагадаємо, що у Стародавньому Римі практикували проскрипції (лат. proscriptio – письмове обнародування) –  списки осіб, оголошених поза законом. За видачу або вбивство включеного у списки призначалася нагорода (навіть рабам), за приховування – страта. Майно проскрибованої особи конфісковували, її нащадки втрачали почесні права та стан.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?