Новини



40 тисяч прикарпатців розшукуються за неявку до ТЦК


Івано-Франківський обласний ТЦК повідомив, що близько 40 тисяч мешканців області перебувають у розшуку за ухилення від мобілізації.

Івано-Франківська область бореться з ухиленням від призову за допомогою системи єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг». Станом на грудень 2023 року, близько 40 тисяч мешканців регіону перебувають у розшуку за неявку до територіального центру комплектування (ТЦК).

Як повідомив заступник начальника Івано-Франківського обласного ТЦК полковник Роман Боднар, особи, внесені до системи «Оберіг», офіційно перебувають у розшуку. Поліція має право примусово доставляти їх до ТЦК в порядку адміністративного затримання. До бази потрапляють ті, хто проігнорував повістку, не став на облік або іншим способом ухилився від призову.

Роман Боднар наголошує, що явка до ТЦК за викликом є обов’язковою. Виклик може здійснюватися будь-яким доступним способом: в громадських закладах, на вулиці, на підприємстві, в транспорті або за адресою проживання. У разі відмови від підписання повістки, проводиться відео фіксація за допомогою бодікамер та складання протоколу.

Система «Оберіг» допомагає ефективно виявляти та притягувати до відповідальності тих, хто намагається уникнути виконання свого військового обов’язку. Заходи щодо розшуку призовників та військовозобов’язаних триватимуть і надалі, щоб забезпечити справедливість та рівність у виконанні громадянського обов’язку захисту Батьківщини, обіцяють в обласному ТЦК.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?