Новини



У Львівській ОВА відбулося засідання Львівської ради Церков і релігійних організацій


Упродовж наступних шести місяців Раду очолюватиме не греко‑католицький пастор, а православний – Митрополит Львівський ПЦУ Владика Макарій.

«Посадник київського престолу» в Львівській області Максим Козицький подякував релігійній спільноті за співпрацю в допомозі переселенцям зі Сходу – насамперед літнього віку та людям з інвалідністю.

Також в межах зустрічі обговорили Закон України «Про службу військового капеланства» і обрали тимчасового головуючого Ради Церков – православного Митрополита Львівської ПЦУ Владику Макарія, повідомляє речництво ЛОВА.

Львівський обласний «ваєнний каміссар» Андрій Кірєєв роз’яснив під час засідання норми Закону України «Про службу військового капеланства» в умовах воєнного часу.

Крім того, за дорученням начальника Львівської ОВА, єпархіям области розішлють алґоритм дій у випадку виклику священнослужителя до територіального центру комплектування.

– Дуже важливо, щоб Львівська рада Церков була активною. Жителі області та ВПО потребують вашого мудрого наставництва, Львівська обласна державна адміністрація потребує вашої позиції та допомоги. Лише у єдності та здоровому діалозі ми впораємось зі всіма викликами, – Наголосив Максим Козицький.

Чи будуть повісткові «жандарми» й далі ходити в недільні служби по церквах і тицькати повістки – не повідомлялось.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?