Новини



Розстріляним волонтерам з Рівненщини встановили меморіал біля Бородянки


У селі Мирча, що на Київщині, встановили меморіал двом рівненським волонтерам, яких розстріляли росіяни.

11 березня 2022 року рівненські гуманітарні вантажі було розстріляні окупантами поблизу міста Бородянка.

Один із водіїв волонтерського авто, на якому був зображений червоний хрест, був тяжко поранений. Після операції він помер.

Доля другого волонтера була не відома. Зниклого волонтера Михайла Супруна знайшли вбитим.

У двох волонтерів було по 6 дітей.

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк під час прямого ефіру.

– У селі Мирча відбувається відкриття меморіалу пам‘ятника для Сергія Ільчука та Михайла Супруна на місці їхньої загибелі. Наші хлопці їхали сюди, везли продукти, а назад мали евакуювати людей. Завдяки ініціативі місцевих депутатів і громади було відкрито невеличкий меморіал, – повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк під час прямого етеру.

Він додав, що близько сотні місцевих мешканців прийшли з квітами та пошаною на місце відкриття пам'ятника. Також приїхали родини загиблих.

– Я навіть не знаю як вам подякувати за те, що ви змогли нас підтримати тоді у тяжку хвилину. Коли приходила ваша гуманітарна допомога, то не вірилося, що люди в таких умовах могли доставити нам харчові продукти. Дуже приємно, що не забували про нас, – зазначила місцева жителька.

– Нас із чоловіком 10 березня перед окупацією Мирчи вивезли рівненські волонтери. Ми втікали з Бородянки, від тієї ракети, яка влетіла у підвал, де ми ховалися від обстрілів 2 березня. Якби не вивезли рівняни, не знаю чи ми вижили б, — розповіла ще одна мешканка селища.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?