Новини



В Чорткові відновлюють садок та школу, які постраждали під час ракетного удару у червні


Як повідомили у міськраді, вибухова хвиля пошкодила у закладах освіти 24 віконні конструкції, 12 склопакетів та 5 дверей. Зазнали руйнувань й стеля у корпусі спортивної школи, спортзал та актова зала ЗОШ №5, перегородки між кімнатами у дошкільному навчальному закладі.

Міська влада вже закупила необхідні для ремонту матеріали.

У першу чергу наслідки ракетних обстрілів ліквідують у ДНЗ №7.

На початку наступного тижня пошкоджені вікна та двері замінюватимуть у п'ятій школі, згодом – у спортивній залі Чортківської ДЮСШ, повідомляють Тернополяни.

– Управління освіти, молоді та спорту вже закупило склопакети та двері на загальну суму 306 035 грн. У суму входять також витрати на роботи. З цієї суми 115 276 грн передбачено на спортзал Чортківської ДЮСШ, 47 186 грн – на ЗОШ №5, 143 573 грн – на дитячий садочок №7, – зазначають у мерії.

Нагадаємо, що ракетний удар по Чорткову нанесли ввечері 11-го червня. Русскі цинічно обстріляли місто чотирма ракетами «Калібр».

Ушкодження різного ступеня отримали 22 чортків'ян, серед яких – двоє дітей. Крім того, під час атаки постраждало чимало цивільної інфраструктури – квартири та будинки людей, а також їхні авто.

За версією пропагандистських російських ЗМІ, у місті знищили великий склад протитанкових ракетних комплексів та артилерійських снарядів із США та Європи. Насправді ж обстріляли житловий район.

Проте в сов'єцьку добу на місці житлового району й справді розташовувалися військові об'єкти, а сам Чортків містив величезну залогу сов'єцької армії, стрижнем якої було військове летовище, де базувалися бомбардувальники стратегічного значення: тобто здатні далеко летіти і нести ядерну зброю.

Проте за 30 років після розпаду СССР з того аеродрому залишилося хіба дике поле, де пасеться худоба, а від колись величезної військової інфраструктури залишилися хіба старі світлини в літніх чортківців...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?