Новини



Школи Вроцлава шукають українських вчителів


Вроцлав і ЮНІСЕФ нещодавно розпочали кампанію з налагодження контакту між потенційними працівниками, також з України, та директорами навчальних закладів.

У школах Вроцлава навчається кілька тисяч українських дітей, тому директори шкіл шукають працівників на посади вчителів та допомоги вчителям, повідомляє wroclife.pl.

Вроцлав і ЮНІСЕФ нещодавно розпочали кампанію з налагодження контакту між потенційними працівниками з України та директорами навчальних закладів.

Тож ті з біженців до Польщі, хто має педагогічну кваліфікацію – може заповнити анкету, щоб кандидатура була додана до бази.

Внаслідок російської аґресії до Вроцлава приїхали десятки тисяч українців. серед яких діти, що почали або тільки розпочнуть навчання у вроцлавських школах.

Ситуація складна і є викликом, як для учнів, так і для шкіл. Звідси й потреба в українських педагогах.

– Діяльність, яка зараз проводиться, спрямована не лише на створення робочих місць для вчителів з України, але й на сприяння інтеґрації школярів, які опиняються в новому для них середовищі, – повідомляє Marcin Miedziński, Департамент освіти мерії Вроцлава.

Найбільше дітей з України навчалося в початковій школі (4070 учнів), далі йдуть дитячі садки (1360) і середні школи (600). 

В згаданій анкеті потрібно вказати своє ім'я та прізвище, номер телефону, адресу електронної пошти, рівень знання польської мови, бажану кваліфікацію та посаду, чи є нострифікація диплому і стаж роботи.

Після заповнення заявка буде доступна для директорів шкіл та навчальних закладів Вроцлава.

Якщо зголошення кандидата зацікавить когось із директорів, вони сконтактуються та запросять на співбесіду.

Отже, маємо відразу два в одному: і вчителів собі Польща завербує – а в них вона мала брак ще до прибуття біженців з України; і українських діток буде легше асимілювати. Вже назавжди.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?