Новини



Великої навали зі Сходу на Захід в зимовий період, найімовірніше, не буде – очільник Луганської ОВА


Понад 300 тисяч людей виїхали з Луганської області від 24 лютого цього року на Захід.

– Величезної міграції швидше за все не буде. Рівно пів року пройшло з моменту повномасштабного наступу та евакуації, а вона відбувалася здебільшого самостійно, понад 300 тисяч людей виїхали з області. Під нашим контролем з допомогою поліції, волонтерів, військових вивезли 50 тисяч людей, і вони в принципі вже знайшли дах над головою або куточок, де проживають, – каже очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Проблема, за його словами, лише в тому, що ті переселенці з Луганщини, які поселилися в приміщеннях освітніх закладів, змушені шукати нове житло, поділився міркуваннями з Твоє Місто Гайдай.

З 1 вересня деякі навчальні заклади вийдуть на очне навчання, тому, продовжує Сергій Гайдай, нині шукають варіанти у різних областях, щоби мати своєрідний житловий фонд для людей, яких попросять звільнити попередні місця проживання.

Загалом, це вже почалося в Чернівцях, як згадував ЗУНР.

Охочі надати пропозиції для розміщення переселенців можуть скористатися програмою «Прихисток». або звернутися в гуманітарні штаби Луганської области.

Зокрема, у Львові він розташований на вул. Рудненській, 10.

Натомість Кабмін прогнозує нову хвилю внутрішнього переміщення зі Сходу на Захід України.

За очікуваннями уряду, вона почнеться напередодні опалювального сезону. 

Наразі у Львові пропрацьовують варіанти щодо додаткового поселення східняків. 

Як повідомляв раніше у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач, є чимала кількість варіантів для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Наприклад, поруч із тимчасовим житлом для вагітних переселенок, що у мікрорайоні Тракту Глинянського – старі недобудовані будівлі ЛМКП «Львівводоканал» і ЛКП «Рембуд». 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?