Новини



На горі Піп Іван у Карпатах актори Франківського драмтеатру презентували мистецький проєкт


У День Незалежності України актори Франківського драмтеатру презентували мистецький проєкт "Бій за Україну" на вершині гори Піп Іван у Карпатах. Про це розповіла помічницяґгенерального директора драмтеатру Леся Зьола.

– Хочемо заявити, що ми — нація непереможних людей. Кожен воює на своєму фронті. Сьогодні ми доведемо, що на такій висоті та в екстремальних умовах ми – митці великої України, і ми обов’язково переможемо цю нечисть, яка прийшла на нашу землю, – сказав директор театру Ростислав Держипільський.

Проєкт складався із концертних блоків: духовної академічної музики та українських патріотичних пісень, інформує Суспільне.

"Бій за Україну" на горі Піп Іван – це колаборація Франківського драмтеатру та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

– Нам вдалося виховати сильних духом українців, які сьогодні борються за свою незалежність. Цей артпроєкт — пам’ять про тих українців, які впродовж століть боролися за нашу незалежність. Вічна їм пам’ять, тому що саме вони заклали той фундамент, який дозволяє протистояти ворогу, – каже ректор університету Ігор Цепенда.

За словами Лесі Зьоли, метою проєкту є збір грошей на підтримку Збройних сил України. За отримані гроші від минулих показів придбали автомобіль для військових.

Вже не вперше творці Франківського драмтеатру грають вистави на вершині гори Піп Іван.

Минулого року на висоті 2 028 метрів актори зіграли виставу "Енеїда" за мотивами однойменної поеми Івана Котляревського, а у 2020 році — виставу "Нація" за однойменною книгою Марії Матіос.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?