Новини



Франківський драмтеатр підготував прем’єру музичної комедії "У джазі тільки дівчата"


29 та 30 вересня на головній сцені Франківського драмтеатру презентують музичну комедію "У джазі тільки дівчата". Це — театральна прем'єра 84 сезону.

Режисер говорить, що довго вагався, чи варто ставити комедію під час війни.

– На базі нашого театру відкрився центр "Рух опору — Рух допомоги", був величезний запит від переселенців. Люди з міст, які обстрілюють, постійно приходили в театр і питали про квитки. Вони пережили багато страшних речей і могли б бодай на кілька хвилин поринути в атмосферу 20-30-х років, — розповів Суспільному режисер Назарій Панів.

З його слів, команда не має наміру копіювати однойменну кінострічку з Мерилін Монро в головній ролі. Втім, можливо, легендарна білявка з'явиться на сцені як іронічна кіноцитата.

Акторка Ольга Комановська грає Дану Ковальчик "Цукерочку".

– Я підійшла до Назарія й одразу запитала, чи ми не будемо одягати перуки, адже в оригіналі нашу роль виконувала Мерилін Монро. Він сказав, що ні, адже ми гратимемо не Монро, а Цукерочку. У нашій виставі — ціла цукерня, – каже Комановська.

Поголена борода та підбори — такі випробування випали акторам Франківського драмтеатру.

– Коли мені запропонували взяти участь у виставі, то сказали: "Юро, а поголиш бороду?" Я відповів, що ні. А потім подумав, що це цікаво — залізти в сукню, стати на шпильки. Це — щось нове, — розповідає актор Юрій Вихованець, який гратиме Джері "Дафну".

– Моє знайомство з жіночими костюмами почалося у дитячому таборі. Там у нас був день навпаки: коли дівчата переодягалися у хлопців, а хлопці — в дівчат, — додає актор Іван Бліндар, який виконуватиме роль Джо "Джозефіни".

Спеціально до прем'єри у Франківському драмтеатрі створили 5-метровий дерев’яний потяг, на якому відбуватиметься дія. Окрім цього, команда розробила перуки для персонажів у стилі 1920 років та пошила 81 унікальний костюм.

До вистави залучать два акторські склади. 20 акторів братимуть участь у 20 танцювальних номерах, каже хореограф-постановник Дмитро Лека.

– Я обрав напрям лінді-хоп, тому що він розвивався саме в ті часи, та чарльстон. Ми намагаємося знайти щось середнє, щоб воно працювало належним чином — у дусі нашого часу, — пояснює хореограф-постановник.

За словами директора Франківського драмтеатру Ростислава Держипільського, глядачі знають режисера Назарія Паніва за постановками "Станція", "Людина з довгою тінню" та "Навернений грішник".

– Вистава — це черговий етап для театру та насамперед для режисера-постановника Назарія Паніва, — говорить директор Франківського драмтеатру.

Над прем'єрою також працюють художниця костюмів Олена Андрійчук, сценографка Анастасія Баторій з Одеси та помічниця режисера Любов Скірко.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?