Новини



Демонтований сов'єцький літак у Тернополі продадуть на аукціоні


Тернопільська міськрада вирішила продати демонтований корпус радянського літака МіҐ-17. Виручені гроші використають на купівлю дронів для підрозділів ЗСУ.

22 серпня на засіданні позачергової сімнадцятої сесії Тернопільської міської ради депутати винесли рішення про продаж на аукціоні корпуса літака МіҐ-17 без силової установки та без навісного обладнання, що раніше розміщувався на просп. Степана Бандери при вході у парк Національного Відродження.

– На сесію міської ради винесено питання про продаж на аукціоні пам’ятника у вигляді старого радянського літака, який раніше був на масиві «Східний». Всі виручені кошти підуть на закупівлю безпілотних літальних апаратів для підрозділів ЗСУ, в яких служать наші тернополяни, – зазначив міський голова Сергій Надал.

Демонтаж літака МіҐ-17 як одного із сов'єцьких символів, що розташовувався при вході у парк Національного відродження на масиві «Східний» (просп. Степана Бандери), було проведено у Тернополі 14 квітня. Літак був аварійним.

Допис почали активно обговорювати тернополяни та активно підтримувати таку ідею.

– Дуже кльова ідея, – написав Roman Tsviakh.

– Молодці!!! Давно вже пора! – додав Andriy Lozinskiy

– Радянського нам не потрібно, і навіть в даний момент навіть і не потрібно думати про ссср, це країна, яка у 21 ст. пішла війною на нашу землю.. Вирішили правильно і за це вам подяка. Ми Україна, маємо свою історію життя, свою рідну землю... Слава Україні!!! – додала Оксана Войчак

Що‑що, а вміння створювати яскраві та резонансні інформаційні приводи в пана Надала не забрати!


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?