Новини



92% волинян підтримує заборону московського патріархату


Абсолютна більшість волинян підтримує заборону московського патріархату на території України та повернення українському народу Печерської й Почаївської лаври. В опитуванні, проведеному в період 11-16 серпня, взяло участь близько 2 тисяч респондентів.

Опитування, яке провела редакція видання Волинь UA.

92% (а це 1785 голосів) відповіли, що підтримують заборону московського патріархату та переконані, що це питання як ніколи на часі, адже УПЦ МП використовують для пропагування «руского міра» на території України.

3% (63 голоси) не підтримує заборони, а ще 3% (68 голосів) говорять, що московського патріархату взагалі не існує в Україні.

Варто зазначити, що жоден респондент не обрав варіант «Мені байдуже», це свідчить про те, що волиняни дуже переймаються релігійним питанням, а більшість опитаних ідентифікує себе з Православною Церквою України.

Нагадаємо, що комісія Волинської обласної ради підтримала проєкт звернення про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України.

Зокрема, на засіданні комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією під головуванням Анатолія Вітіва (фракція ВО «Свобода») одноголосно підтримали та рекомендували винести на найближчу сесію звернення Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Ради національної безпеки та оборони України, начальника Волинської облансої військової адміністрації про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України.

Отож остаточне рішення – за сесією.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?