Новини



Чернівчани відреагували на скасування найбільш затребуваного тролейбуса №9


Бізнес завжди бачить, на чому можна «підняти копійку» - популярний маршрут із цієї ж когорти. Приводом до закриття маршруту став перетин тролейбусом залізничного переїзду. Хоча маршруті їздили гібридні машини ‑ переїзд вони перетинали з опущеними штанґами.

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради скасував 9 тролейбусний маршрут і погодив його як автобусний.

Через таке рішення в першу чергу страждають соціально незахищені жителі міста, і тепер аби доїхати з Гравітону до Соборної площі мусять платити 14 грн. за проїзд.

– Подорожчав проїзд у маршрутках і ліквідували найбільш затребуваний тролейбус «дев’ятку». Підставу останнього озвучили на минулотижневому засіданні виконкому. Скасовують буцім через те, що капосний перетинав залізничний переїзд, а поліція категорично проти, – обурюється чернівчанка Анна Гаргаля на Фейсбуці, яку цитує Чернівецький Промінь.

– Не думаю, що попередня влада, яка мала непорівнювано більший досвід керування міською господаркою, перед відкриттям маршруту це не відпрацювала. Зрештою, через переїзд тролейбус-трансформер їхав не на штанґах, а як автобус. Але кого у ратуші цікавлять такі дрібниці. Проголосували й – крапка.

У ситуації, що склалась зі знесення тролейбусного маршруту №9, чернівчанка вбачає схему заробітку на містянах:

– Порядніше було відверто сказати, що бізнесмен завжди бачить, на чому можна «підняти копійку». Популярний маршрут із завжди заповненим вщерть салоном транспорту із цього ж числа. І пільговики, яких взялися захищати опозиціонери, тут ні до чого. Якби «дев’яткою» їздили здебільшого вони, рокіровка була позбавлена сенсу і маршрут ліквідували б цілком. Та оскільки цим тролейбусом користувалися переважно ті, хто за проїзд платить, зиск очевидний.

– Питання – для кого? Якщо на маршруті працює комунальний транспорт і кошти йдуть у бюджет міста, звідки вони (бодай, гіпотетично) можуть повернутися до містян, то це одне, якщо приватник, то зовсім інше. Хоча, як не крути, а за теперішньої ситуації захід однозначно АНТИСОЦІАЛЬНИЙ. Війна? Гіперінфляція? Людям зменшили зарплати, а багато взагалі втратили роботу? Нє, у ратуші про це не чули, – розкладає все по поличках мешканка міста Анна Гаргаля.

Тролейбус №9 припинив виходити на маршрут від 15 серпня.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?