Новини



Польська Gazeta Wyborcza вийшла з Залужним на титульній сторінці


В заголовку поляки підписали: «Ґенерал Валерій Залужний – перший отаман України». Мабуть, почали вербувати «отамана».

Польська Gazeta Wyborcza опублікувала статтю про головнокомандувача ЗСУ, ґенерала Валерія Залужного.

Автор матеріалу Павел Смоленскі зазначив, що якби Мікеланджело мав виліпити ґенерала Залужного, але не побачив ориґіналу, він пов’язав би Давида з Мойсеєм, найкрасивішу і водночас наймудрішу людину у світі.

У статті він також припустив, що український ґенерал має хороше почуття гумору.

– Русскому керівництву в голові не вкладається, що Валерій Залужний ніколи не служив у сов'єцькій армії, бо, мабуть, без сов'єцьких погонів і здоровезних кашкетів, круглих, як величезний налисник, не буває офіцера високого ранґу.

Так донедавна вважав Владімір Путін. Тому й інші русскі були переконані, що з цього «хахаляцького», малоросійського, неповно 50-річного солдатика зроблять на раз, два чи три. Не долічили навіть і до двох, – так починає свій панеґирик Головнокомандувачеві ЗСУ провідне видання Польщі.

Ґазета пригадала, як в інтерв’ю ще у вересні 2021 року журналіст жартома запитав ґенерала, чи не хотів би він проїхатися на танку під українським прапором на Красній площі.

— Звичайно, – відповів Залужний, додавши, що також планує проїхатися на московському Арбаті.

Водночас український військовий заспокоїв москвичів, що буде робити це делікатно, тому що Арбат – це пам’ятка, а пам’ятки не можна руйнувати.

Автор статті пише, що Залужний – герой, наставник та перевершує найбільших українських князів. Він зазначає, що прості українці захоплюються головнокомандувачем ЗСУ, як знаменитостями.

Залужний став героєм не лише в ЗМІ, але й між простих українців та, насамперед, своїх підлеглих, оскільки поводиться з рядовим так само, як і з полковником. Він намагається зберегти життя солдатам, попри втрати української армії. Русскі ж відправляють своїх як гарматне м’ясо.

Ветерани таємних служб знають, з чого починається вербування персон такого рівня, як ґенерал Залужний – з похвальби.

Очевидно, в польськім істеблішменті собі добре вже помізкували, що для відновленої Речі Посполитої було б залучити українського ґенерала з безцінним бойовим досвідом керування військом у війні найновітнішого типу.

Тож потиху готують йому роль такого собі новітнього Яреми Вишнівецького.

СБУ мало б повчитися філіґранній роботі польських таємних служб: це їм не волонтерів лапати, які буцім як на гуманітарці заробляють.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?