Новини



Випускниця з Тернополя склала мультитест на максимальні 600 балів


Дівчина набрала максимум балів з української мови, математики та історії України.

Випускниця з Тернополя склала мультитест на максимальні 600 балів. Йдеться про Софію Мельник, випускницю Тернопільської Української гімназії імені Франка.

У коментарі ZAXID.NET директорка департаменту освіти Тернопільської ОВА Ольга Хома додала, що наразі це перший в області випадок, коли випускниця склала мультитест на 600 балів.

Поки що відомі результати не всіх випускників, тож з часом цей список рекордсменів може збільшитись.

Софія Мельник навчалась у Тернопільській гімназії ім. Франка, для трохи старших тернополян відомій як «перша школа».

Гімназія — один з провідних навчальних закладів Тернополя й області, її учні посідали високі місця на олімпіадах з базових дисциплін, конкурсах-захистах учнівських науково-дослідних робіт. Навчальні кабінети обладнані сучасною технікою, є комп'ютерні класи.

Із Тернопільською гімназією пов’язані такі славетні імена, як Іван Пулюй, Іван Горбачевський, Олександр і Володимир Барвінські, Станіслав Дністрянський, Кирило Студинський. Уже в українській гімназії викладали поет Петро Карманський, психолог Степан Балей та Яким Ярема, математики Мирон Зарицький, Володимир Левицький і Микола Чайковський, фізик Володимир Кучер.

Щоправда, гімназія в давнину перебувала в іншій будівлі, вщент зруйнованій в 1944 році «освободителями» Західної України.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?