Новини



У селі біля Львова відмовилися декомунізувати вулицю


Жителі Ямполя вирішили, що назва вулиці походить від назви календарного місяця, а не Жовтневої революції.

— Ми розуміємо, що у назві Жовтнева у когось може асоціюватись з Жовтневою Революцією. Тому ми організували схід села, де разом зі старою та жителями Ямполя вирішували, чи перейменовувати вулицю. Місцеві жителі, і насамперед мешканці вулиці Жовтневої висловились категорично проти перейменування, – каже Богдан Свистун, голова Мурованської громади, до якої входить село Ямпіль.

За словами Богдана Свистуна, у Мурованській громаді немає топонімів, які потребують декомунізації та дерусифікації, переказує слова голови громади Espreso Zahid.

– Якби це був якийсь проспект Жовтневої революції, питань би не виникало. Це радянська назва і потребує перейменування. А Жовтнева – названа на честь календарного місяця жовтня. У нас є вулиці Квітнева, Травнева, чому не може бути Жовтневої? Зрештою, у жовтні, на Покрови, у Ямполі празник. То чому не може бути вулиця на честь цього місяця?

Загалом, пан Свистун має рацію. Але громаді варто поміркувати над тим, щоби вже завершити все річне коло, і надати якимсь вулицям села назви Груднева, Січнева, Лютнева, Березнева, Червнева, Липнева, Серпнева, Вереснева і Листопадова.

Тоді точно вже ні в кого жодних підозрілих питань не виникатиме з цього приводу.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?