Новини



В ОВА назвали непридатним одне з найбільших сховищ Рівного, яке відкрили для людей. У мерії відповіли


Одне з найбільших у Рівному бомбосховище, що розташоване на території колишнього радіозаводу, перевірила спецкомісія обласної військової адміністрації. І визнала його неготовим для використання.

Ця заява ОВА спричинила інформаційне протистояння між міськрадою Рівного та обласною військ.адміністрацією, повідомляє Суспільне.

Ситуацію з укриттям на радіозаводі взяли під контроль у обласній військовій адміністрації, написав у своєму Telegram-каналі Віталій Коваль. Провели переговори з власником щодо передачі об'єкта на баланс міста, а спецкомісія перевірила його стан.

— Визнали його неготовим для використання. Зокрема, аварійні виходи та входи захаращені, система вентиляції, водопостачання, каналізація та опалення — непридатні для експлуатації тощо. Доручив керівництву міста оперативно включитися в роботу. Укриття необхідно негайно привести до ладу та модернізувати, — зазначив у дописі начальник ОВА.

Мер на закид відповів.

Бомбосховище площею приблизно три тисячі квадратних метрів було закрите майже три місяці, потрапити туди люди не могли і це неодноразово ставало предметом обурення в соцмережах.

Його власником є Фонд держмайна. Після того, як міський голова Рівного провів зустріч з відповідальними за укриття, його знову почали відкривати під час повітряних тривог.

Суспільне попросило Олександра Третяка прокоментувати рішення спецкомісії ОВА.

— Спочатку міська влада побачила і почала бити на сполох, що Фонд державного майна розбазарив і довів до ручки. Ми довели це до керівництва ОВА, тому що об'єкт «Радіозавод» не є у власності міста, а об'єкт «укриття» [під заводом] — не у комунальній власності міста. Тож зараз героїчно виступати і доручати комусь щось робити, думаю, треба правильно розставити акценти, — сказав Олександр Третяк.

Раніше міський голова Рівного зазначав, що в бомбосховищі радіозаводу є освітлення та місця для сидіння. І визнавав проблеми з водопостачанням та туалетом. Бачення того, хто саме має все довести до ладу, у міського голови та начальника регіонального відділення Фонду держмайна, яке є власником укриття, різнилися.

Воно й не дивно: класичне протистояння між органом місцевого самоврядування, міщанами — і різного штибу посадниками від київського престолу.

Ще як від княжої Русі нічого тут особливо не змінилося.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?