Новини



В Луцьку має зменшитися сморід: запрацювала новітня очисна станція


На території очисних споруд поблизу села Липляни запрацювала нова мобільна станція зневоднення, яку придбали в кредит. Це обладнання має частково розв'язувати проблему неприємних запахів у Луцьку.

Тепер увесь мул з очисних споруд буде висмоктуватися в спеціальний резервуар та перероблятимуться в новому обладнанні, — розповіла Суспільному головна технологиня Луцького водоканалу Віта Харчева.

Досі залишковий мул від стоків, що заходять на очисні споруди, залишався протягом двох років до часу його повного висихання. З встановленням цього обладнання, цей процес пришвидшився.

— Традиційна технологія передбачає зневоднення на великих площах внаслідок природнього осідання і випаровування води і цей процес триває роками. За новітньою ж технологією ми швидко, в межах чотирьох годин, зневоднюємо осад і питання вирішується, – каже директор "Луцькводоканалу" Віктор Гуменюк.

За його словам, вартість нового обладнання майже 15 мільйонів гривень. Кошти підприємство взяло в кредит.

Перейняти досвід до Луцька приїхали керівники декількох водоканалів України.

— Обласний центр Волині став першим містом, де встановили мобільну станцію зневоднення, – сказав керівник водоканалу Віктор Гуменюк.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?