Новини



Чеська авіація прикриє Словаччину: в обмін на передачу літаків Україні


Міністерство оборони Чехії повідомило, що з вересня винищувачі Gripen JAS-39 чеської армії забезпечуватимуть повітряне забезпечення Словаччини.

Це дозволить відправити старі літаки сов'єцького зразка до України. Про це повідомляють Українські Новини з покликанням на аґенцію Reuters.

Уряд Чехії підтримав дозвіл своїм винищувачам охороняти повітряний простір сусідньої Словаччини з вересня, повідомило міністерство оборони. Словаччина звернулася за допомогою до своїх союзників по НАТО, оскільки планує припинити використання своїх винищувачів МіГ-29 російського виробництва в серпні відповідно до давніх планів модернізації армії.

— Представники уряду Словаччини заявили, що старі літаки можуть бути відправлені в сусідню Україну, щоб допомогти Києву захиститися від вторгнення Росії. Міністерство оборони Чехії повідомило, що з вересня винищувачі Gripen JAS-39 чеської армії забезпечуватимуть повітряне забезпечення Словаччини щонайменше до кінця 2023 року, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляли Українські Новини, 21 липня начальник штабу Військово-повітряних сил США генерал Чарльз Квінтон Браун натякнув, що незабаром Сполучені Штати чи хтось із союзників зможе передати Україні бойові літаки.

У квітні Словаччина надала Україні систему ППО С-300.

Залишається тільки порадіти, як мирно і дружньо співіснують між собою два, най і дуже споріднені та близькі між собою, але таки різні народи, які колись жили в одній спільній країні, але вирішили таки мирно між собою розійтись.

Зовсім все не так, як між ЗУНР та У.Н.Р. сто років назад...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?