Новини



Союзники по НАТО побилися між собою


Американський солдат почав ображати в ресторації жінку. «Я виграю твою дружину, курво!» — накинувся бравий G.I. Поляк заступився за дружину. У відповідь був жорстоко побитий американцем.

Випадок відбувся ще у травні, в польському місті Лудзь (Łódź). Подружня пара сиділа в одному з садів поруч із рестораном. До них підійшли двоє американців, які представилися солдатами армії США, що підтримують місію пілотів-винищувачів, дислокованих на авіабазі в м. Ласк (Łask).

— Я переніс дві операції на щелепі, проходжу реабілітацію. На мене ще чекає пластична операція, – цитують Kresy.pl слова побитого жителя Лодзі. Побитий вказує, що на лікарняному перебуває з травня до початку серпня.

Провадження в описаній справі проводила Військова поліція, але наприкінці червня провадження було припинено Окружною прокуратурою у Варшаві.

— Це рішення виникає з положень міжнародних договорів, стороною яких є Польща, зокрема Угода НАТО SOFA [про оборонну співпрацю, згідно з якою Польща надає для армії США об'єкти нерухомості, забезпечує побутові умови та логістику тощо] та Угода від 15 серпня 2020 року, укладена між Урядом Республіки Польща та Урядом Сполучених Штатів Америки про посилену оборонну співпрацю, – вказує в своєму повідомленні варшавська прокуратура.

І в ньому ж додає, що «вищезазначені правові акти передбачають пріоритет юрисдикції влади США над військовослужбовцями збройних сил цього штату в разі збігання юрисдикцій».

Простіше кажучи, польські закони американським воякам — не наказ. Тож справу проти військових хуліганів, після бюрократичної процедури, передали владі США.

Очевидно, американських солдатів «страшно» покарають. Наприклад, помахають їм пальчиком і скажуть, аби більше так не робили. Умгу: в США.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?