Новини



Через Західну Україну помпуватимуть більше газу?


На спільній з главою МЗС Росії Сєргєєм Лавровим пресконференції Сійярто заявив, що в Європі енерґетична криза, а Угорщина повинна забезпечити себе газом для опалювального сезону.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто здійснив у четвер раніше не анонсований візит до Москви, щоб домовитися про додаткові постачання газу та обговорити війну в Україні.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Magyar Hang.

— Заповнення сховищ природного газу відбувається за планом, у нас наразі заповненість 27,3%, чого достатньо для енергобезпеки за нормальних умов, – сказав Сійярто у Москві.

Голова угорського МЗС додав, що Будапешт хоче отримати додаткові 700 мільйонів кубометрів блакитного палива, але в нинішніх умовах отримати його не з Росії не може, тому звернувся з цим проханням.

Своєю чергою Лавров підтвердив прохання Сійярто про додаткове постачання газу Угорщині й заявив, що його розглянуть. Він також поскаржився на "русофобську політику Вашингтона", яка шкодить двостороннім відносинам з Угорщиною.

Крім того, глави МЗС поговорили й про війну в Україні. За словами Сійярто, вирішити конфлікт без дипломатичного врегулювання не вдасться, а для Угорщини важливе безперебійне постачання газу.

За словами ж російського міністра, Захід рано чи пізно усвідомить контрпродуктивність «накачування України зброєю».

Варто згадати, що на теренах Західної України розташовані чи не найбільші в Европі газові сховища, які всі ці роки слугували сполучним вузлом на шляху москвинського газу до Европи.

Та й сам довкола Карпатський край має нафтогазовидобувний потенціал: ще як від часів «Бабці Австрії», як то кажуть.

Правда, якихось дивідендів від цього всього добра Західна Україна особливо і не отримувала: все йшло як не на Москву (за часів СССР), так на київські оборудки розмаїтих «газових принцес» чи інших «принців».

Можна повчитися в Мадярів, як потрібно таки відстоювати власний національний інтерес!


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?