Новини



Напередодні зустрічі глав МЗС Угорщини та України в Будапешті розкритикували ситуацію з українськими медіа


Газета Magyar Nemzet, яка входить до неформальної медіа-імперії угорського прем’єра, перед візитом до Ужгорода глави МЗС Угорщини Петера Сійярто опублікувала статтю, в якій критикує ситуацію з українськими медіа.

"У той час, як для іноземної преси організовують потьомкінське село, в українській національній пресі не можна знайти ані крихти класичної журналістики", – йдеться у матеріалі Magyar Nemzet.

Газета, зокрема, критикує діяльність "Медіацентру Україна": "Вони дають додаткові поради кореспондентам, які потрапляють до східноєвропейської країни, щодо того, що дозволено, а що ні. Наприклад, розповідають, як правильно описувати й вимовляти назви населених пунктів українською мовою – опускаючи їхні оригінальні російські назви. Згідно з цим, не Кієв, а Київ, не Харьков, а Харків, не Днєпр, а Дніпро, не Донбасс, а Донбас, і, нарешті, Одесса може бути тільки Одесою". При цьому сама Magyar Nemzet у своїй статті показово використовує назву Lemberg на позначення Львова.

Критикує газета і незалежні українські видання, стверджуючи, що ті на гроші Сороса чи гроші європейських платників податків публікують матеріали, які задовольняють українську владу.

"Чоловікам-авторам, які працюють у медіа-організаціях з такими зв'язками, не загрожує мобілізація, вони можуть користуватися привілеями, якщо лають росіян, словаків, угорців, Путіна, Трампа, Такера Карлсона, Віктора Орбана, Роберта Фіцо, Папу Римського Франциска і всіх, хто має сумніви щодо керівництва в Києві з-за кордону" – йдеться у статті.

В той же час, як приклад, видання згадує особу "телеведучої, яка виступає за мир" Діани Панченко, яка закликала своїх колег, які працюють в Україні, тимчасово покинути країну, якщо вони хочуть вільно працювати. Варто зауважити, що  Панченко є відомою проросійською пропагандисткою,  що працювала на телеканалах кума Путіна Віктора Медведчука NewsOne, "112 Україна" та ZIK.

Слід зазначити, що стаття у близькому до угорського уряду ЗМІ була опублікована напередодні візиту до України міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, на який покладають певні надії у контексті потепління в українсько-угорських відносинах. Зустріч глав МЗС України та Угорщини запланована на 29 січня в Ужгороді і має на меті підготувати зустріч президента України Володимира Зеленського і прем'єра Угорщини Віктора Орбана. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?