Новини



Безкоштовний роумінг: євро-поглинання українських біженців глибшає


Українці, які вимушено виїхали до країн ЄС, зможуть і надалі телефонувати додому за цінами українських операторів.

У Європейському Союзі продовжили дію безоплатного роумінгу для українських громадян, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Дія послуги мала б завершитись в липні, але Єврокомісії вдалося домовитися про продовження з європейськими мобільними операторами. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

— «Роумінг наче вдома» для українських біженців продовжується. Спільна заява мобільних операторів України та Євросоюзу продовжує діяти. Українці, які вимушено виїхали до країн ЄС, зможуть і надалі телефонувати рідним за цінами українських операторів, – ідеться у повідомленні Мінцифри.

У Міністерстві нагадали, що попередні домовленості були на три місяці, і вже з липня українцям довелося б переходити на європейські тарифи. Проте Єврокомісія закликала операторів ЄС продовжити підтримку українців.

Правильно все закликали Єврокомісари: дармова робоча сила та демографічні ресурси повинні постійно залишатися на зв'язку. Найкраще це робити через звичні для неї (робочої сили) мобільні оператори та давно вже придбані телефонні номери.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?