Безкоштовний роумінг: євро-поглинання українських біженців глибшає

22 липня 2022

Українці, які вимушено виїхали до країн ЄС, зможуть і надалі телефонувати додому за цінами українських операторів.

У Європейському Союзі продовжили дію безоплатного роумінгу для українських громадян, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Дія послуги мала б завершитись в липні, але Єврокомісії вдалося домовитися про продовження з європейськими мобільними операторами. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

— «Роумінг наче вдома» для українських біженців продовжується. Спільна заява мобільних операторів України та Євросоюзу продовжує діяти. Українці, які вимушено виїхали до країн ЄС, зможуть і надалі телефонувати рідним за цінами українських операторів, – ідеться у повідомленні Мінцифри.

У Міністерстві нагадали, що попередні домовленості були на три місяці, і вже з липня українцям довелося б переходити на європейські тарифи. Проте Єврокомісія закликала операторів ЄС продовжити підтримку українців.

Правильно все закликали Єврокомісари: дармова робоча сила та демографічні ресурси повинні постійно залишатися на зв'язку. Найкраще це робити через звичні для неї (робочої сили) мобільні оператори та давно вже придбані телефонні номери.