Новини



Україна — полігон для зброї НАТО: офіційне запрошення


Україна стає офіційним полігоном для випроб зброї з країн НАТО. Офіційне запрошення про це зробив міністр оборони України.

Міністр оборони Олексій Резніков закликав партнерів України протестувати нове озброєння на полі бою проти окупантів.

Я думаю, для наших партнерів у Польщі, США, Франції, Німеччині або для наших турецьких партнерів це хороший шанс протестувати їх озброєння. Тому давайте нам інструменти, ми закінчимо роботу, і у вас буде нова інформація...

Багато зброї зараз тестується в справжніх умовах бою проти російської армії, яка має багато своїх сучасних систем. Вони мають інтелектуальні засоби радіоелектронної боротьби і зв'язку, засоби протиповітряної оборони, крилаті ракети і балістичні ракети, а також інше обладнання.

Ми ділимося всією інформацією та досвідом із нашими партнерами. Ми зацікавлені у тестуванні сучасних систем у бою проти ворога, — цитує слова Резнікова Українська Правда.

Нагадаймо пану Міністру, що ця зброя «тестується» не тільки безпосередньо в боях на сході, але також ще як їде в дорозі або перебуває в логістичних центрах.

Зрозуміло, що центри ці зосереджені головно в Західній Україні. По них було здійснено з теренів Білорусі та акваторії Чорного Моря неодноразові потужні ракетні удари. Позаяк Західна Україна — це край з найвищою густотою заселеності та щільністю міст, містечок і сіл, то під кожного такої атаки під удар обов'язково «рикошетом» потрапляє цивільна інфраструктура, мешканці нашого краю.

Тож варто очікувати таких прилéтів знову: ще як зброя на польові випроби буде тільки їхати.

Тож «західняки» можуть вже починати дякувати Києву за таку вигадливу ініціятиву....


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?