Україна — полігон для зброї НАТО: офіційне запрошення

20 липня 2022

Україна стає офіційним полігоном для випроб зброї з країн НАТО. Офіційне запрошення про це зробив міністр оборони України.

Міністр оборони Олексій Резніков закликав партнерів України протестувати нове озброєння на полі бою проти окупантів.

Я думаю, для наших партнерів у Польщі, США, Франції, Німеччині або для наших турецьких партнерів це хороший шанс протестувати їх озброєння. Тому давайте нам інструменти, ми закінчимо роботу, і у вас буде нова інформація...

Багато зброї зараз тестується в справжніх умовах бою проти російської армії, яка має багато своїх сучасних систем. Вони мають інтелектуальні засоби радіоелектронної боротьби і зв'язку, засоби протиповітряної оборони, крилаті ракети і балістичні ракети, а також інше обладнання.

Ми ділимося всією інформацією та досвідом із нашими партнерами. Ми зацікавлені у тестуванні сучасних систем у бою проти ворога, — цитує слова Резнікова Українська Правда.

Нагадаймо пану Міністру, що ця зброя «тестується» не тільки безпосередньо в боях на сході, але також ще як їде в дорозі або перебуває в логістичних центрах.

Зрозуміло, що центри ці зосереджені головно в Західній Україні. По них було здійснено з теренів Білорусі та акваторії Чорного Моря неодноразові потужні ракетні удари. Позаяк Західна Україна — це край з найвищою густотою заселеності та щільністю міст, містечок і сіл, то під кожного такої атаки під удар обов'язково «рикошетом» потрапляє цивільна інфраструктура, мешканці нашого краю.

Тож варто очікувати таких прилéтів знову: ще як зброя на польові випроби буде тільки їхати.

Тож «західняки» можуть вже починати дякувати Києву за таку вигадливу ініціятиву....