Новини



Львівський суд ув'язнив мобілізованого бійця за відмову воювати


Личаківський районний суд позбавив на рік волі мобілізованого військовослужбовця, який відмовився брати участь у бойових діях. Вадим Музиканський пояснив суду, що не мав військового досвіду і боявся їхати у зону бойових дій.

Старшого лейтенанта Вадима Музиканського мобілізували в кінці лютого, а вже 7 березня його зарахували до 5 прикордонного загону Державної Пограничної Служби України (Сумщина), який бере участь в бойових діях.

Втім Вадим Музиканський одразу відмовився нести службу, написавши про це письмову заяву, повідомляє Zaxid.net.

Уже під час судового засідання 13 липня Вадим Музиканський пояснив, що проходив службу в Національній академії сухопутних військ у Львові, під час якої він «працював лише з документами та забезпечував робочу діяльність службової техніки».

— У нього немає військового та бойового досвіду, він себе не вважає справжнім військовослужбовцем, який готовий обороняти свою державу. Також підтвердив, що він письмово відмовився виконати наказ Голови Державної прикордонної служби оскільки через свій страх боявся відправлятися на схід України та брати участь у бойових діях, – вказано у судовому вироку.

Вадим Музиканський заявив про щире каяття і попросив суд не карати його суворо. Суддя Роман Грицко, який розглядав цю кримінальну справу, визнав Музиканського винним у непокорі та умисному невиконанні наказу в умовах воєнного стану. Так, суд призначив Вадиму Музиканському рік позбавлення волі.

Цей вирок набуде чинності за 30 днів з моменту його проголошення, якщо Вадим Музиканський не оскаржить його в апеляції.

Отже, початок винищення мешканців Західної України шляхом відряджання їх в ролі гарматного м'яса на фронт — оголошено тепер вже офіційно: судовим рішенням.

Прогнозуємо появу в скорім часі «заґрад.отрядов», «ШМЕРСу» і подібних каральних практик в дусі ВЧК-НКВД-КҐБ.

Звичайно, що їхній революційний запал буде спрямовано зовсім не, наприклад, Авакова, Ахмєтова, чи Шуфрича: хто втік чи добре заховався, той невинен.

Всім решта чоловікам-західнякам — приготуватися. А від 1 жовтня цього року і жінкам теж.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?