Новини



Закарпатський ТЦК прокоментував спробу самогубства в його приміщенні 27-річного киянина


Чоловіка насильно відвезли у ТЦК, де він попросився до вбиральні і там перерізав собі вени.


У своєму Іnstagram 27-річний киянин Пилип Лунін повідомив, що його затримали військовослужбовці Державної прикордонної служби (ДПСУ) біля міста Яремче. На відео затримання, оприлюдненому 3 липня, видно, що інцидент стався у селі Кваси Рахівського району.

За словами чоловіка, прикордонники відвезли його у Хустський районний ТЦК, де йому погрожували розправою, якщо не підпише документи для проходження ВЛК, і відібрали телефон. Після цього він пішов у вбиральню і порізав собі вени.

У Закарпатському обласному ТЦК та СП розповіли, що киянин порізав собі руку через небажання служити.

«Громадянин під час уточнення його військово-облікових даних в ТЦК не надавав військово-облікового документу та не приховував свого небажання служити. Під час спілкування попросився до вбиральні. Через деякий час його знайшли сидячим на підлозі з різаними ранами на руці. Військовослужбовці ТЦК та СП миттєво наклали турнікет, надали домедичну допомогу, викликали поліцію та карету швидкої допомоги», – зазначили у центрі комплектування.

Там додали, що Пилип Лунін у грудні 2017 року визнаний Дніпровським районним ТЦК міста Києва непридатним до військової служби в мирний час та обмежено придатним у воєнний час, і наразі переданий з обліку призовників на військовий облік військовозобов’язаних. Тому він підлягає призову під час мобілізації.

Наразі Пилип Лунін перебуває у Міжгірській лікарні і чекає на адвоката, щоб повернутися до Києва.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?