Новини



Східнячки влаштували сатанинську акцію на військовому цвинтарі у Варшаві


Жінки з України в забрудненому червоною фарбою одязі зустріли криком посла Росії біля могил радянських воїнів на Мокотові у Варшаві.

9 травня посол Росії у Польщі Сєргєй Андрєєв прийшов покласти квіти до могил радянських воїнів на Мокотові у Варшаві. На знак протесту українки у вимазаному червоною фарбою одязі зустріли його криками. Водночас на церемоніалі були й проросійськи налаштовані учасники.

Жінки спершу мовчки ходили пішохідним переходом, привертаючи увагу до теми війни в Україні. А коли до цвинтаря під’їхав кортеж дипломатів Росії, жінки почали скандувати «терористи» і голосно кричати. Андрєєв зміг дійти до місця покладання квітів в оточенні своїх прихильників та поліцейських, які взяли дипломатів у кільце.

Акцію влаштувала організація «Євромайдан Варшава», яка в основному об'єднує вихідців зі Східної України в Польщі. «Це символ закривавленої України, яку світ часто не помічає, вдаючи, що війни немає, але ми їм не дамо. Ми тут, щоб звернути увагу світу на те, що Україна воює, а Росія – країна-терорист», – пояснили свій задум активістки.

Водночас на події були проросійськи налаштовані поляки. Вони тримали прапор Росії та банери з написами: «Кочівники, досить нацьковувати нас на росіян!», «UkroРolin stop», «Росія не є нашим ворогом».

Варто відзначити, що вранці 9 травня перед обеліском невідомі розкидали кістки і розлили червону фарбу. Таким чином дипломату хотіли нагадати, що він йде «по крові і кістках». Однак перед приїздом дипломата територію цвинтаря ретельно прибрали.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?