Новини



Закарпатець після ВЛК написав заяву про відмову служити і отримав 3 роки тюрми


Суд визнав винним уродженця села Вільховиця Івана Пагуту в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації.

Як йдеться у вироку Мукачівського міськрайонного суду, 24 грудня 2023 року Іван Пагута в приміщенні Мукачівського РТКЦ пройшов військово-лікарську комісію і був визнаний придатним до служби у війську. Наступного дня він написав заяву про відмову від проходження військової служби під час мобілізації.

Під час судового засідання Іван Пагута визнав свою вину і пояснив, що відмовляється служити через сімейні обставини, бо має на утриманні матір. Натомість суд врахував, що це не є поважною причиною на відстрочку від призову, а вчинок закарпатця є умисним ігноруванням конституційного обов’язку.

Розглянувши всі матеріали справи, суддя Дмитро Задорожко визнав Івана Пагуту винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив йому 3 роки позбавлення волі. На вирок можуть подати апеляцію.

Як повідомляв ЗУНР, Західне регіональне управління Держприкодонслужби визнало, що відправляло військовослужбовців строкової служби  під Бахмут.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?