Закарпатець після ВЛК написав заяву про відмову служити і отримав 3 роки тюрми

29 квітня 2024

Суд визнав винним уродженця села Вільховиця Івана Пагуту в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації.

Як йдеться у вироку Мукачівського міськрайонного суду, 24 грудня 2023 року Іван Пагута в приміщенні Мукачівського РТКЦ пройшов військово-лікарську комісію і був визнаний придатним до служби у війську. Наступного дня він написав заяву про відмову від проходження військової служби під час мобілізації.

Під час судового засідання Іван Пагута визнав свою вину і пояснив, що відмовляється служити через сімейні обставини, бо має на утриманні матір. Натомість суд врахував, що це не є поважною причиною на відстрочку від призову, а вчинок закарпатця є умисним ігноруванням конституційного обов’язку.

Розглянувши всі матеріали справи, суддя Дмитро Задорожко визнав Івана Пагуту винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив йому 3 роки позбавлення волі. На вирок можуть подати апеляцію.

Як повідомляв ЗУНР, Західне регіональне управління Держприкодонслужби визнало, що відправляло військовослужбовців строкової служби  під Бахмут.