Новини



Поляки повністю розблокували пункт пропуску «Угринів-Долгобичув»


З 16 квітня польські протестувальники повністю розблокували рух вантажного транспорту на пункті пропуску «Угринів – Долгобичув» на Волині.


Про це повідомили у прес-службі Львівської митниці. Зазначається, що вантажівки вагою до 7,5 тонн, автобуси та легковики перетинають державний кордон без перешкод.

«Оформлення та пропуск вантажних транспортних засобів у обох напрямках здійснюється у звичайному режимі. Наразі на виїзд з України перед цим пунктом пропуску очікують 100 ваговозів, ще 30 вантажівок (з повною масою до 7,5 т) очікують на оформлення на території суміжної держави», – додали в Держприкордонслужбі.

Водіїв та перевізників просять урахувати інформацію про черги на кордоні під час планування міжнародних перевезень.

Нагадаємо, поляки почали блокувати кордон із Україною з листопада 2023 року. Польські перевізники, а потім і фермери з різною тривалістю почали перекривати рух у пунктах пропуску, вимагаючи від своєї влади та влади Європейського союзу кращих умов праці для себе.

Зокрема, вони просять дотацій на добрива, компенсацій акцизу на пальне, негайної виплати всіх субсидій, повернення дозвільної системи для українських перевізників, та головне – заборони імпорту української агропродукції.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?