Новини



Росія атакувала Дністровську ГЕС


У ніч проти 29 березня Росія намагалася знищити Дністровську гідроелектростанцію. Влада повідомила лише про пошкодження у селі, де розміщено дирекцію станції.

«Вже знайдені уламки двох ракет. Вибуховою хвилею пошкоджено адмінбудівлю, а також водогін у с. Ожеве Дністровського району, де впали уламки. Водночас водопостачання здійснюється у звичному режимі. На щастя, люди не постраждали. Наразі правоохоронці проводять слідчі дії. Сформовані групи для обстеження і спеціальна комісія, яка визначає завдані збитки», — повідомив 29 березня начальник Чернівецької ОВА Запаранюк.

В прокуратурі Буковини опублікувала фото пошкоджених нежитлових будівель в селі Ожеве. «За даними слідства, 29 березня близько 5:30 збройні сили РФ атакували об’єкти критичної інфраструктури у Чернівецькій області. Внаслідок атаки зазнали пошкоджень нежитлові приміщення та споруди, які опинились в епіцентрі падіння уламків. На місці події працюють співробітники екстрених служб і правоохоронці», – повідомили в обласній прокуратурі.

За словами Володимира Зеленського, цілями ворога цієї ночі стали Канівська та Дністровська ГЕС. «Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні», – зазначив Володимир Зеленський під час Ставки.

Додамо, що 29 березня Росія завдала масштабного комбінованого удару по українській території. Перед ракетним ударом росіяни вже традиційно здійснили пуск «шахедів». Кілька груп дронів-камікадзе атакували з двох напрямків. Згодом приблизно 10 бортів Ту-95 з району Енгельса здійснили пуски крилатих ракет. Після цього росіяни застосовували аеробалістичні гіперзвукові ракети комплексу Х-47М2 «Кинджал».


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?