Новини



Перший обстріл Чернівецької області: пошкоджено Дністровську ГАЕС


Росія вперше з початку вторгнення завдала удару по Чернівецькій області. За попередньою інформацією, пошкоджено трансформатори Дністровської ГАЕС на кордоні України та Молдови.

За словами голови Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка, 31 жовтня окупанти поцілили по області вперше з початку широкомасштабного вторгнення. “В Чернівецькій області є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного обстрілу рашистів. В жодному разі не фотографуйте місця вибухів. Дочекайтеся офіційної інформації”, – написав чиновник у Telegram.

Молдовське вилання Point повідомило, що удар було завдано по транформаторах Дністовської ГАЕС. "Українська влада заявляє, що загрози повені немає. Наразі сили МВС оточили район падіння ракети, щоб уникнути можливих небезпек, на місці працює оперативна група", – зазначили у Міністерстві внутрішніх справ Молдови.

При цьому у Молдові впала російська ракета, яку збили українські сили протиповітряної оборони. Це сталося вранці в понеділок, 31 жовтня, в селі Наславча біля кордону з Україною. Попередньо, жертв немає, але постраждали вікна кількох будинків, сказано в повідомленні МВС Молдови.

Дністровська ГАЕС (гідро-акумулююча електростанція) – це окрема станція, не пов’язана з дамбами ГЕС-1 і ГЕС-2 на Дністрі.  ГАЕС складається з двох водойм на різній висоті. Коли в країні є надлишок електроенергії, вона крутить турбіни й воду перекачують знизу догори. А під час пікових навантажень воду спускають у нижню водойму, вона крутить ті ж турбіни і дає додатковий струм. Фактично Дністровську ГАЕС споруджено для роботи в комплексі з Хмельницькою АЕС.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?