Новини



Троє артистів Львівської опери не повернулися в Україну з гастролей за кордоном


Троє артистів Львівської національної опери не повернулися разом з усім колективом в Україну з гастролей у Фінляндії.


Це провідний соліст балету Андрій Михаліха та солістка балету Юлія Михаліха-Рома (на фото), а також артист балету Богдан Ключник. Усі троє повідомили про це колег, попрощавшись з ними віртуально. Зараз на сторінках артистів у соцмережах інформації про їхнє рішення немає.

Протягом трьох тижнів, з 8 до 22 лютого, балетна трупа Львівської національної опери виступала в Естонії та Фінляндії з виставою «Дон Кіхот» Людвіга Мінкуса. Зараз вистава запланована у Львові 1 березня, проте серед її учасників немає трьох солістів. Їхні імена зникли також і з сайту театру. У театрі проводять службове розслідування, згодом обіцяють прокоментувати ситуацію, що склалась. Як відомо, артисти підлягають мобілізації на загальних підставах.

Андрій Михаліха був задіяний у багатьох виставах театру (у його репертуарі було понад 20 провідних партій). Зокрема у відновленому балеті «Даремна обережність» він виступав у ролі Марцеліни. У балеті «Дон Кіхот» він танцював партію Еспадо. Зараз на сторінці балету його прізвища серед виконавців немає. Як і прізвищ Юлії Михаліхи та Богдана Ключника.

Нагадаємо, це не перший скандал такого роду. Зокрема комік Андрій Щегель заявив, що використав тур як можливість втекти від призову. Режисер Тарас Голубков, отримавши дозвіл на виїзд для зйомок фільму в Європі, поїхав до Росії знімати кліп для російської співачки. Через такі випадки у березні 2023 року міністерство культури та інформаційної політики навіть розробило нові правила для виїзду за кордон митців та журналістів.

Як повідомляв ЗУНР, на початку лютого Львівська національна опера відмовилася від співпраці зі співачкою Валентиною Плужніковою через її участь у виставах разом з російськими артистами.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?