Новини



На Волині людолови закували в кайданки батька бійця, який воює на передовій (ВІДЕО)


У селі Полиці Камінь-Каширського району серед білого дня працівники поліції і територіального центру комплектування (ТЦК) на очах у місцевих почали в’язати та запихати в поліцейський автомобіль 47-річного жителя сусіднього села.

Спершу чоловіка шарпали, а потім на території приватного подвір’я повалили на землю та закували в кайданки. Далі його посадовили в транспортний засіб, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

47-річний Олександр Войчук із села Гута-Боровенська Камінь-Каширського району, син якого зараз на фронті, приїхав до Полиць у справах. Коли він ішов дорогою, біля нього зупинився поліцейський автомобіль, в якому, крім правоохоронців, були співробітники ТЦК. Коли чоловіка силою почали змушувати сісти в авто, на допомогу кинулися місцеві жінки. Вони зафіксували дії поліції та ТЦК на відео.

Розголосу події надали жінки, які зняли дії поліції та ТЦК на телефон. «Багато чого не зняли. Не встигли… Їхала поліція. Ці хлопці по тротуарі йшли і вони зайшли в цей двір. Поліція бистренько по тормозах, і ТЦК. Вони там паркан поламали. Наташа каже: «Я не зрозуміла, що робиться. Я була взагалі в хаті. Вискакую, а ті через забор ламаються. Мені і сусідці поламали»… І те, що вони були неадекватні, зразу видно було. ТЦКшники були п’яні», – розповіла мешканка села Надія Пасічко. За словами жінок, працівники ТЦК були у стані алкогольного сп’яніння.

Ситуацію прокоментувала прес-офіцер Волинського обласного ТЦК та СП Уляна Кравчук: «Представники Камінь-Каширського та районного ТЦК та СП і поліції на вимогу перевірки документів почули нецензурні висловлювання. Оскільки вказаний громадянин порушував громадський порядок і спокій, перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп’яніння в громадському місці, йому запропонували поїхати в підрозділ поліції для оформлення адміністративних матеріалів за вчинене правопорушення. Однак громадянин почав чинити опір співробітникам поліції, тож був затриманий».

Також пресофіцер додала: «Відповідно до вимог Законів України про військовий обов’язок та військову службу, про мобілізацію та мобілізаційну підготовку, цей громадянин є військовозобов’язаним, який мав би самостійно з’явитися до ТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних і, власне, для проходження військово-лікарської комісії».

При цьому, як повідомила дочка Олександра Войчука, її батько давно комісований.

Після того, як у мережі з’явилося відео з затриманням Олександра Войчука, поліцейські записали своє відео у відділку – цілком в стилі аналогічних відео з РФ. Чоловіка запитали, як він почувається, чи має скарги і чи потребує медичної допомоги. Олександр Войчук відповів, що почувається добре й не має скарг на стан здоров’я. Також зазначив: він вважає, що поліцейські діяли правомірно.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?