Новини



Футболістів-ампутантів не випустили в Польщу


Причина - при спробі перетину кордону майже у половини членів футбольної команди, ветеранів-ампутантів, не було необхідних документів.


У суботу, 27 січня, на пункті пропуску "Краківець – Корчова" прикордонники не випустили з України львівську футбольну команду ветеранів війни "Покрова АМП" через відсутність необхідних документів. Спортсмени їхали на офіційний передсезонний футбольний турнір до Ряшева, який проводить асоціація футболу для людей з ампутованими кінцівками.

У Держприкордонслужбі пояснили, що під час перетину кордону футбольною командою з’ясувалось, що більшість складу команди є чинними військовослужбовцями, у яких не було потрібних документів для перетину кордону.

Тренер команди Богдан Мельник розповів журналістам, що 20 футболістів і членів персоналу ФК "Покрова АМП" їхали на передсезонний кубок чемпіонату Польщі, який 28 січня відбудеться в Ряшеві. За межі України не випустили 9 осіб, але 8 членів команди все ж поїхали, оскільки футбольний клуб давав гарантії щодо своєї участі в турнірі. До прикордонників він не має жодних зауважень, оскільки вони діяли відповідно до законодавства.

"Держава має розробити механізм для того, що такі люди не тільки з футболу, а й інших видів спорту могли отримати дозвіл на виїзд на офіційні змання за кордон – це також неймовірна реабілітація для цих хлопців. Ми стукали в багато дверей, і нам не відкривали, ніхто не сказав правильного механізму, як виїхати, щоб це було зрозуміло. Ми будемо звертатися до відповідних міністерств, щоб це змінити і таки напрацювати потрібний механізм", – зауважив Богдан Мельник.

За його словами, зараз у футбольному клубі є військові, які вже відслужили, або такі, які ще проходять реабілітацію. Щодо ситуації з документами тренер пояснив, що в декого з них немає військового квитка, оскільки його втратили під час евакуації. Також є футболісти, які ще не отримали інвалідність і ще проходять військово-лікарські комісії.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?