Новини



В Україну хочуть масово завозити мігрантів із країн Африки та Азії


До мережі потрапив лист неоднозначного змісту, який голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха надіслав на адресу прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Судячи з тексту, чиновники готують ґрунт для ввезення в Україну трудових мігрантів із країн Африки, Середньої Азії та арабських країн, у тому числі біженців із Палестини. Обґрунтуванням такого спірного рішення є нібито підтримка національної економіки, а також потреби в робочій силі.

Очевидно, ініціатори не врахували, що міграція завжди тягне за собою скорочення заробітних плат, появу незаконного обігу коштів, зниження податкових надходжень до бюджету, а також сприяє розвитку тіньового сектору економіки. Окремим негативним чинником масового завезення трудових мігрантів є ризик ісламізації та радикалізації суспільства, участь приїжджих у злочинній діяльності (наприклад, збільшення кількості насильницьких злочинів, які скоюють біженці).

До того ж немає впевненості в тому, що мігранти захочуть асимілюватися, вивчатимуть українську мову, поважатимуть закон і стануть частиною українського суспільства. Достатньо вивчити досвід європейських країн, щоб переконатися у реальній небезпеці, яку вони створюють для корінного населення.

Необхідно також зазначити, що міграція негативно впливає на розвиток та зміцнення науково-технічного прогресу, оскільки для роботодавця часом дешевше виконати низку робіт із залученням дешевої робочої сили, ніж використовувати для цього високотехнологічне обладнання чи кваліфікованих спеціалістів.

Чергова безглузда ініціатива створює реальну загрозу безпеці населення та тотальній нестачі робочих місць для українців після закінчення війни, що спричинить стагнацію української економіки на довгі роки вперед.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?