Новини



Львівські поліцаї пограбували підприємців: забрали генератори на 25 мільйонів


Поліція конфіскувала генератори, павербанки і тепловізори на 25 млн грн. Вантажівку з популярним товаром затримали після перетину кордону з Польщею.

Біля кордону з Польщею у вантажівці, яка за документами перетнула кордон порожньою, виявили товару на понад 25 млн грн. У ній були прилади, які зараз користуються особливим попитом серед українців, – зарядні станції, генератори, павербанки.

Окрім того, у ній перевозили тепловізори, мобільні телефони, планшети, іншу побутову техніку. Водій вантажівки перетнув кордон у Краківці 7 грудня без оформлення декларації та сплати митних платежів.

«За офіційними документами, вантажівка заїхала на митну територію України під виглядом порожньої. Неподалік кордону правоохоронці зупинили її для перевірки. Під час проведення обшуку в причепі було виявлено товару на 25 млн грн. В подальшому ці товари мали бути реалізовані на території України», – повідомили 8 грудня у Львівській обласній прокуратурі.

Слідчі ДБР розпочали розслідування за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України). Весь товар конфісковано.

Що ж, як кажуть, до джерел. Саме грабунком транзитних транспортів заробляли спочатку давні русичі, а потім козаки, яких сучасники прямо називали "суходільними піратами".


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?