Новини



Циганські заворушення на Закарпатті: четверо затриманих


У циганському таборі в селі Підвиноградів Берегівського району виникли сутички, які розігнала поліція.

В одному з поселень села Підвиноградів на Закарпатті після обіду 12 вересня сталася масова бійка, один з учасників якої чинив опір поліції. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт стався між групами циганів. Власне, "поселення" і є циганським табором. За даними журналістів, учасники сутички були озброєні палицями, лопатами та бруківкою. Як стверджували очевидці, в одного начебто був навіть пістолет.

Артем Лано, який теж брав участь у бійці, заявив про "безкарність" певної групи циганів та бездіяльність поліції, яка, мовляв, не захищає від них інших циганів. Він також розповів, що група ромів була озброєною та погрожувала його родичам. "Нам нічого не залишається, як боротися всіма законними способами. До необхідної оборони нас змушує поліція, бо оборонити нас не може чи не хоче", – написав Лано у Фейсбуці.

Як розповіли у поліції Закарпатської області 13 вересня, про бійку у Підвиноградові ъм повідомили напередодні близько 17:00. Під час сутички троє чоловіків підручними предметами пошкодили автомобіль Mitsubishi місцевого жителя.

"Поліцейські затримали чотирьох активних учасників хуліганських дій – це місцеві жителі віком 31, 33, 39 та 41 рік. Під час затримання один зі зловмисників погрожував та намагався чинити опір працівникам поліції. До нього було застосовано заходи фізичного впливу та спецзасоби", – інформують правоохоронці.

Затриманих помістили в ізолятор тимчасового тримання. За хуліганство, вчинене із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень, затриманим загрожує від трьох до семи років ув’язнення.

Міцеві коментатори не виключають, що сутичка виникла внаслідок повернення закарпатських циганів з Угорщини, де їх викидають на вулицю згідно нового закону про допомогу біженцм з України, про що повідомляв ЗУНР.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?