Новини



У Львові змінюють правила подавання заяв на візи до Польщі


У візовому центрі Львова через проблеми з електропостачанням змінили правила для отримання польських національних віз.

Про це 7 грудня поінформувало Генеральне консульство Польщі у Львові. Детальну інформацію про нову процедуру надсилання документів до візового центру читайте тут.

Наразі всі заяви на польські національні візи будуть приймати лише у формі поштового відправлення. Скасовується обов'язкова попередня реєстрація для отримання дати – заяви можуть бути надіслані в будь-який час.

Також усі необхідні документи відтепер повинен самостійно підготувати заявник. Заяву треба заповнювати в електронній системі. Її потім треба роздрукувати.

Оновлені правила почнуть діяти від четверга, 8 грудня. Вони є тимчасовими. Особисте подавання документів повернуть після нормалізації безпекової ситуації та стабілізації енергопостачання.

Без змін безпосередньо у консульстві приймаються заяви на отримання шенгенської візи, національних віз, поданих членами родини громадян Польщі та інших країн ЄС, національних віз власниками карт поляка та для отримання карт місцевого прикордонного руху.

Нагадаємо, в Польщі планують дозволити українським біженцям поки що не отримувати "карти побиту" - дозволів на тимчасове проживання. Замість цього до закону про допомогу біженцям з України планують внести новий пункт, який передбачає видавання українцям, які приїхали до Польщі після 24 лютого, однорічних дозволів на проживання.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?