Новини



Україна завдала подвійного удару по Молдові


5 грудня на території Молдови після чергового ракетного удару РФ по Україні виявили уламки української зенітної ракети С-300.

Співробітники МВС Молдови виявили ракету поблизу міста Бричани, поруч з кордном з Чернівецькою областю. Як зазначають, її знашов патруль прикордонної поліції, оскільки у зв’язку з обстрілами контроль за кордоном посилили. Район очепили поліція та прикордонники, очікують прибуття спеціалізованих служб.

Також державне підприємство Молдови Moldelectrica повідомляє про порушення в системі електропостачання, пов'зані з тим, що електромережі України сихронізовані з молдовськими. 5 грудня на тлі ударів РФ по Україні на перебої з електроенергією почали скаржитися жителі Кишинева, жителі лівого берега Дністра кажуть, що у них скоро теж зникне електрика. Влада Молдови поки не повідомляла про відключення електроенергії.

31 жовтня на територію Молдови впали фрагменти української зенітної ракети, яка намагаляся збити російський безпілотник, що атакував Дністровську ГАЕС. Тоді МЗС Молдови оголосило про вислання одного російського дипломата після інциденту; у відповідь РФ вислала одного молдовського дипломата.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?