Новини



У Польщі згоріла будівля, в якій мешкали 33 біженці з України


У польському селі Вшесьцє поблизу Слупська у Поморському воєводстві вщент згоріла будівля, де в переобладнаному господарському приміщенні мешкали 33 біженці з України.

Вогонь охопив усю будівлю. Практично до ранку 3 грудня ліквідацією пожежі займалися 15 пожежних бригад. Будівля зазнала значних пошкоджень і більше не придатна для проживання. 

Проте ще до прибуття пожежників усі люди встигли евакуюватися. На щастя, ніхто не постраждав. Про причини пожежі не повідомляється.

Власник закладу запевнив, що погорільці мають де переночувати, хоча він підготував інші кімнати для такої потреби. Своєю чергою, в муніципалітеті Слупська повідомили, що забезпечать постраждалих мешканців необхідними речами, зокрема ковдрами, рушниками та предметами першої необхідності.

Як писав ЗУНР, з 1 березня 2023 року буде запроваджена оплата для тих українських біженців, які перебувають у колективних закладах розміщення більше 120 днів. Спочатку біженці з України покриватимуть 50% вартості проживання, через кілька місяців – 75%.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?