Новини



Міськрада Тернополя під час війни реконструює пляж за 43 мільйони (ФОТО)


Днями на “Дальньому пляжі” Тернополя розпочалося будівництво. Оскільки у місті навіть в парках “ростуть” багатоповерхівки та ресторани, а в лісі – двоповерхові вілли, тернополяни у місцевих фейсбук-спільнотах почали обурюватись.

Журналісти видання “Терміново” побували на “Дальньому пляжі” і побачили на власні очі, що там відбувається.

Роботи уже розпочались. На майданчику багато техніки і працівників – копають, вивозять землю тощо. Згідно паспорту проекту, замовником реконструкції є Тернопільська міська рада.

Згідно з тендером, проведеним на майданчику державних закупівель Prozorro, переможцем у торгах виявилось ТОВ "КРАЇНА БУДСЕРВІС", яке запропонувало виконати роботи за суму 42 617 182,00 грн (понад мільйон євро). 

За договором на пляжі мають влаштувати волейбольне поле та мультимайданчик, дитячий та спортивний майданчики, навіси, громадську вбиральню. Буде також пристань для катерів і мотузковий парк. А за паспортом проєкту – ще й медпункт і рятувальний пост. Паралельно також оновлюють велосипедно-пішохідну доріжку поблизу в’їзду на пляж.

Крім цього, на розробку проєкту, коригування проектно-кошторисної документації, послуги з оцінки впливу на навколишнє середовище та інші тендери, пов’язані з цією реконструкцією, використали понад 135 тисяч гривень.

Логіка чиновників зрозуміла: потрібно до кінця року "освоїти" бюджетні кошти, виділені ще до війни. Чому ці кошти натомість не переведені, наприклад, на допомогу військовим чи переселенцям – запитання риторичне...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?