Новини



Угорські митники виловили у Тисі матрац із контрабандними сигаретами із Винників


Угорські митники виловили у річці Тиса на кордоні з Україною гумовий матрац із 10 тис. пачок контрабандних цигарок ТМ Compliment, виготовлених на "Винниківській тютюновій фабриці" (Львівська обл.).

Скріншот з відеоСкріншот з відео

Відповідне відео з матрацом, на якому дрейфує близько 10 тис. пачок цигарок, оприлюднено на сайті Національної податкової та митної служби Угорщини.

Згідно з повідомленням, матрац удалося витягнути на берег за допомогою човна митної служби Угорщини. Загальну вартість контрабандної партії оцінено в HUF21 млн (1,9 млн грн). Крім того, Національній податковій та митній службі Угорщини вдалося затримати контрабандну партію цигарок під ТМ Lifa на 17 тис. пачок загальною вартістю HUF28 млн (2,5 млн грн).

ТМ Lifa та Compliment належать українській компанії Marvel International Tobacco Group, виробництво якої здійснюється на Винниківській тютюновій фабриці. Львівські ЗМІ неодноразово повідомляли, що ця фабрика належить місцевому політику та бізнесовцю Григорію Козловському.

Як повідомлялося з посиланням на дослідження інституту "Kantar Україна" за вересень 2021 року, 62% тютюнових виробів, які нелегально реалізуються в Україні як експортна або Duty Free-продукція, мають позначку виробництва Винниківської тютюнової фабрики та марковані як не призначені для продажу всередині країни. Частка інших невстановлених виробників у цьому сегменті становить 20%, ТОВ "Юнайтед Тобако" (м. Жовті Води Дніпропетровської обл.) – 15%.

Найпоширенішими марками цієї групи нелегальної продукції є маркований як Duty Free бренд Compliment –з часткою 47%, а також призначені для експорту, але продаються в Україні ТМ Marshall (13%), Marvel (10%), Urta (по 8%),Jin Ling (6%).


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?