Новини



«Львівські круасани» відкрили перші заклади у Польщі


Мережа «Львівські круасани» (Lviv Croissants ), яка стала відомою після візиту Анджеліни Джолі до одного з її закладів у Львові, вийшла на польський ринок.

Першу точку відкрили у прикордонному польському місті Згожелець, другу – у Вроцлаві. Про це розповів засновник мережі Андрій Галицький. 

В Україні «Львівські круасани» мають 141 заклад, з яких 20 працюють у форматі фуд-корту в ТРЦ у восьми містах України.

Мережу Lviv Croissants створили 2015-го. Тоді український бізнес оговтувався після глобальних економічних проблем 2013-14 років. Попри це, львівським підприємцям вдалося знайти вдалий формат закладів і швидко масштабувати мережу, розвиваючись за принципом франчайзингу.

За словами Андрія Галицького, Польща є досить близькою за розташуванням, менталітетом та вподобаннями. Аналіз відвідуваності українських пекарень, особливо на заході України, показав, що поляки займають досить значну частку в структурі відвідувачів.

Андрій ГалицькийАндрій Галицький"У 2018 році ми мали негативний досвід відкриття пекарні в Польщі, але на той час ми, напевно, не до кінця були готові до виходу на міжнародний ринок, було допущено низку помилок. Тепер ми виходимо на ринок Польщі зовсім з іншим підходом: зі сформованою командою, удосконаленими стандартами ведення бізнесу, адаптованими меню та ціновою політикою, а також з розумінням особливостей ринку. Чітко усвідомлюємо, що попереду викликів ще досить багато, проте маємо ресурси для ефективної роботи і розбудови польської гілки мережі. 19 вересня ми відкрили перший заклад в невеликому прикордонному місті Згожелець і вже бачимо позитивну реакцію місцевих жителів на продукт Lviv Croissants" – говорить він.

Змінювати саму структуру асортименту не планують, оскільки Lviv Croissants – це франчайзингова мережа з монопродуктом. На ринок Польщі виходять з асортиментними групами аналогічними українському – ситні та солодкі круасани залежно від локації, лінійка холодних та гарячих напоїв.

"За наповненням наші українські круасани ми адаптували під ринок Польщі. Наша концепція – великі свіжоспечені круасани з натуральними інгредієнтами, тому постачаємо ми лише основний продукт і частину SKU private label. А все, що стосується інгредієнтів наповнення круасанів – від м’яса, риби до фреш-групи, то це місцеві постачальники", – розповідає Андрій Галицький.

Виробництво розташоване у Львові, тому круасани постачаються з України. Компанія налагодила співпрацю з логістичними компаніями та митними агенціями, орендувала у Польщі приміщення під склад для забезпечення польських пекарень круасанами.

"На даному етапі економічно не вигідно будувати окреме виробництво, інвестувати чималу суму та наймати додатковий персонал. В далекій перспективі, можливо, відкриємо власне виробництво, яке буде покривати весь європейський ринок, але це точно не план на найближчі 3-5 років", – каже засновник мережі.

Він наголосив, що в Польщу компанія заходить із внутрішнім слоганом "Ми вміємо не лише брати, але й давати".

"Зараз важливо показати полякам, що ми – сильна країна, яка здатна будувати міцний бізнес, надавати робочі місця, смачний продукт, класний сервіс, атмосферу, а також, показати, що ми вміємо бути вдячними за їхню підтримку", – підкреслює Андрій Галицький.

Варто відзначити, що неочікуваний візит голлівудської зірки Анджеліни Джолі в один із закладів "Львівських круасанів" зумовив збільшення продажів у мережі на понад 20%.

 

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?