Новини



У Тернополі встановили обмеження швидкості для електросамокатів


У Тернополі затвердили порядок використання електросамокатів та інших електричних транспотних засобів. Документ встановлює обмеження швидкості електросамокатів до 20 км/год. Крім того, прописано, що діти до десяти років можуть їздити лише у супроводі батьків.

Порядок використання електросамокатів затвердили на сесії Тернопільської міськради.

«Рішення прийнято з метою забезпечення належного комплексного благоустрою та врегулювання питання щодо використання легких електричних транспортних засобів у Тернополі», – повідомляє пресслужба міськради.

Їздити електросамокатами, гіроскутерами та сеґвеями дозволено людям від 16 років. Рухатись вони повинні велодоріжками чи велосмугами. Встановили також обмеження на швидкість: вона не повинна перевищувати 20 км/год.

Дітям до 10 років дозволяється використання персональних легких електричних транспортних засобів тільки у супроводі дорослих, а дітям з десяти до 16 років дозволяється самостійно використовувати персональні легкі електричні транспортні засоби виключно на тротуарах, пішохідних доріжках, за умови дотримання швидкісного режиму до 5 км/год.

Зазначимо, що через масове поширення електросамокатів у багатьох містах цьогоріч затвердили подібні правила, аби врегулювати вуличний рух.

Йдеться про Луцьк, Хмельницький та Івано-Франківськ. Там також встановили максимальні обмеження швидкості до 20 км/год.

Обмеження на швидкість пересування новітніми засобами виникають не на порожньому місці. Зокрема, 21 вересня у Тернополі сталась аварія за участі водія електросамоката: він збив 37-річну жінку на пішохідному переході.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?